Många fördelar med utebelysning

Utomhusbelysning är ett utmärkt sätt att förbättra utseendet på ditt hem och din trädgård. Den kan användas för både praktiska och dekorativa ändamål. Det finns många olika typer av utomhusbelysning, så du kan hitta sådana som passar din smak och dina behov. Praktiska utomhuslampor kan hjälpa dig att se bättre på natten, medan dekorativa utomhuslampor kan ge ditt hem en touch av skönhet. Utomhuslampor finns i många olika stilar, så du kan hitta sådana som matchar ditt hems stil. Du kan också hitta utomhuslampor som drivs av solenergi, vilket är ett bra sätt att spara på energikostnaderna. Oavsett vilka behov du har är utomhusbelysning ett utmärkt sätt att förbättra utseendet på ditt hem. Hitta din nästa utebelysning her här.

Kvalitets utebelysning till skarpa priser

Hur många lumen som behövs för en utomhuslampa beror på vad du vill använda den till. Om du behöver mycket ljus, t.ex. för att belysa en uppfart, behöver du fler lumen. Om du bara behöver lite ljus, till exempel för att accentuera en blomsterrabatt, behöver du färre lumen. Antalet lumen som behövs ändras också beroende på vilken typ av utomhuslampa som används. LED-lampor behöver till exempel vanligtvis mindre ström för att producera samma mängd ljus som traditionella glödlampor. Hur många lumen som behövs för en utomhuslampa förändras också med glödlampans wattklassning. Det finns solcellsdrivna utomhuslampor för att lysa upp din trädgård eller uteplats. Dessa lampor drivs av solen, så de är ett utmärkt miljövänligt alternativ. Solcellsdrivna utomhuslampor är också mycket praktiska eftersom de levereras med en skymningssensor. Detta innebär att lampan automatiskt tänds när solen går ner. Utomhusbelysning med kameror finns att tillgå och erbjuder många fördelar. De ger bra belysning och kan bidra till att avskräcka inkräktare. Utomhuslampor med kameror kan också användas för att övervaka aktivitet runt ditt hem.

Stort utbud av utebelysning

Det finns olika typer av utomhuslampor, var och en med sin egen IP-klass eller skyddsklass. Beroende på var lampan ska användas kan en annan IP- eller skyddsklass krävas. Lampor som används närmare marken kan till exempel behöva en högre IP-klass för att skydda mot fukt och smuts, medan lampor som används högre upp kan behöva en lägre IP-klass. Om du undrar hur du installerar en utomhuslampa beror svaret på vilken modell du har. De flesta utomhuslampor levereras med en praktisk installationsguide, så det är alltid bäst att konsultera den först. I allmänhet är det dock bäst att låta en elektriker utföra installationen för att undvika olyckor eller skador. Ja, det finns utomhuslampor med rörelsesensorer. Om du vill veta om lampan du valt har en rörelsesensor kan du kontrollera produktbeskrivningen. Rörelsesensorer är ett utmärkt sätt att öka säkerheten och bekvämligheten i ditt hem. Ja, det finns utomhuslampor med smart hem-teknik. Dessa lampor kan styras med en smartphone eller surfplatta och har funktioner som automatisk tändning/avstängning, dimning och timer. Några exempel på smarta utomhuslampor är den bärbara lampan Philips Hue Go, Belkin WeMo Insight Switch och Lutron Caseta Wireless Outdoor Plug-In Lamp Dimmer.